Blog

Koniec prechodného obdobia – BREXIT

23. 9. 2020, 12:28

Britská vláda spustila novú komunikačnú kampaň, ktorá ponúka pomoc firmám a podnikateľom v EÚ pripraviť sa na koniec prechodného obdobia. Spojené kráľovstvo opúšťa jednotný trh a colnú úniu 31. decembra 2020 bez ohľadu na výsledok práve prebiehajúcich rokovaní. Firmy v EÚ sa tak budú musieť pripraviť na sériu zmien.

Kampaň „Pokračujme v obchodovaní“ nasmeruje spoločnosti z EÚ na špeciálnu webovú stránku www.gov.uk/eubusiness. Táto stránka bude poskytovať informácie o krokoch, ktoré treba podniknúť aby mohli hladko pokračovať v obchodovaní aj po skončení prechodného obdobia. Stránka sa bude pravidelne aktualizovať a bude obsahovať aj odkazy na webináre a priemyselné podujatia v najbližších týždňoch a mesiacoch.

Táto kampaň je nadstavbou úsiliu, ktoré podniká vláda Spojeného kráľovstva doma, kde v rámci inej kampane vysvetľuje niektoré kroky, ktoré musia podniknúť britské firmy s cieľom pripraviť sa.

Prioritou pre naše tímy na zastupiteľských úradoch v Európe je úzko spolupracovať s našimi európskymi partnermi, spoločnosťami a priemyselnými združeniami a pomôcť firmám v EÚ pripraviť sa na zmeny, aby mohli hladko pokračovať v obchodovaní so Spojeným kráľovstvom aj po skončení prechodného obdobia.

Spojené kráľovstvo ako piata najväčšia ekonomika a multi-sektorový trh bude aj naďalej silným obchodným partnerom pre európske firmy, vrátane spoločností zo Slovenska.

Veríme, že podporíte túto kampaň a budete zdieľať informácie o kampani s vašimi členmi prípadne ďalšími partnermi prostredníctvom vašich komunikačných kanálov.

Zdroj: List – Britská ambasáda – Bratislava

Máme riešenie!

Zásielkovňa je pripravená!
Naše riešenie v prípade Brexitu je podanie zásielok na dopravcu Royal Mail. Jedná sa o aktualizovanú ponuku služby Royal Mail, rozšírenú o možnosť podania colnej deklarácie.


Zdieľať:

Rubriky