Blog

Nesadol vám darček? Pošlite ho späť cez appku Packeta

2. 1. 2023, 14:22

Dostali ste knihu, ktorú už máte vo svojej knižnici? Či oblečenie v nesprávnej veľkosti? Mnohí z vás v týchto dňoch riešia dilemu, ako naložiť s vianočným darčekom, ktorý si neželali. A práve pre vás máme zopár tipov, čo s nechceným darčekom.

1. Vráťte darček späť predajcovi alebo ho vymeňte

Väčšina predajcov ponúka možnosť vrátiť tovar prípadne ho vymeniť. Proces vrátenia je častokrát komplikovaný a pre to sa nakoniec mnohí rozhodnú darček si radšej nechať. Ak však bol darček zakúpený cez e-shop spolupracujúci s Packetou, s jeho vrátením to budete mať jednoduchšie. 

Ak ste od e-shopu obdržali vratkový kód pre vrátenie zásielky cez Packetu, tovar zabaľte, v aplikácii Packeta kliknite na tlačidlo „Vrátiť zásielku e-shopu“, zadajte vratkový kód daného e-shopu a následne zásielku zaneste na hociktoré podacie miesto Packety, ktoré máte vo vašej blízkosti.

Ale čo ak e-shop neponúka možnosť vrátenia tovaru cez Packetu?

Nezúfajte. S Packetou ho môžete poslať späť aj ako štandardnú zásielku. V januári dokonca s 30% zľavou. Zadajte údaje o zásielke do aplikácie Packeta cez tlačidlo „Odoslať zásielku“. Pre uplatnenie 30% zľavy uveďte promokód POSLISPAT a cena za odoslanie sa automaticky upraví. Promokód môžete použiť iba raz a platí len pre zásielky posielané v rámci Slovenska v období od 1.1. do 31.1.2023. Ak ste cez aplikáciu Packeta ešte nikdy zásielku neposielali, tak s kódom PRVAZASIELKA vás bude prvá zásielka stáť len 1 cent.

2. Pošlite darček ďalej

Čo nesadlo vám, možno poslúži iným. Darček môžete posunúť priateľom, o ktorých viete, že im iste spraví radosť. Ďalšou možnosťou je charita. Spravte dobrý skutok a podporte napríklad rodičov samoživiteľov, či iných ľudí v núdzi. V prípade, že si vyberiete organizáciu alebo rodinu, ktorá nie je vo vašom blízkom okolí, veci im môžete poslať aj cez Packetu. Stačí mať stiahnutú aplikáciu Packeta, kliknúť v nej na tlačidlo „Odoslať zásielku“. Ak ste novoregistrovaný tak s kódom PRVAZASIELKA sa cena za poslanie vašej prvej zásielky upraví na 1 cent. Ak ste cez našu appku už niekedy zásielku posielali, tak v januári môžete využiť 30% zľavu na odoslanie zásielky. Pre jej uplatnenie použite kód POSLISPAT.

3. Predajte nechcený darček

Nemôžete tovar vrátiť späť predajcovi, lebo nemáte k nemu účtenku, či je na vrátenie tovaru už neskoro? Skúste ho predať na niektorej z online platforiem, ktoré takýto predaj umožňujú. Do pozornosti dávame napríklad market na Facebooku, Vinted alebo iné online bazáre. A v tomto prípade pre odoslanie tovaru môžete využiť našu aplikáciu a vyššie spomínané zľavové kódy.

Upozornenie

Dávajte si pozor na podvodníkov striehnucích na online bazároch!
Ak predávate alebo nakupujete na online bazároch majte vždy na pamäti:

Nikdy nikomu nedávajte údaje k vašej platobnej karte!

  • Vyžaduje od vás predávajúci údaje z vašej kreditnej karty?
  • Poslal vám predávajúci pochybný odkaz s tým, nech naň kliknete a zaplatíte?
  • Žiada vás kupujúci o platbu cez podozrivú platobnú bránu využívajúcu meno Packety (napr. packeta-sk.legaltransfer.store)?

Pokiaľ na ktorúkoľvek z otázok odpoviete ÁNO, pozor! Pravdepodobne ide o nekalé praktiky podvodníkov. Pozrite sa na ukážky podvodného konania na našom webe.


Zdieľať:

Rubriky