Blog

Poďte s nami rásť a expandujte svoj e-shop do Rumunska za znížené ceny

13. 4. 2021, 7:27

Vážení partneri,

ako už mnoho z vás vie, uspieť na zahraničnom trhu nemusí byť vôbec také zložité, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. V dnešnom digitálnom svete je to naopak veľmi jednoduché a častokrát len na “pár kliknutí”. Za minimálne náklady dnes môžete svoj tovar doručovať už takmer do celého sveta – stačia vám k tomu len kvalitné služby logistickej spoločnosti akou je Zásielkovňa. Váš e-shop tak nemusia brzdiť už žiadne hranice a vy môžete s nami expandovať do viac než 30 krajín. A čo tak práve Rumunsko? Ak premýšľate práve and touto krajinou, prinášame vám niekoľko veľmi užitočných informácií.

Prečo Rumunsko?

Rumunsko patrí medzi krajiny EÚ s najvyššou medziročnou mierou rastu online obchodu, čo ukazuje na významný potenciál rozvoja sektoru elektronického obchodu aj v budúcnosti.

Podľa ARMO (Asociácia rumunských internetových obchodov) sektor elektronického obchodu prekročil na konci roka 2020 hranicu 5,6 miliárd EUR, čo je o 30% viac ako v roku 2019. Podľa odhadov hlavných hráčov na trhu bude elektronický obchod v roku 2021 naďalej rásť a s najväčšou pravdepodobnosťou prekročí na konci tohto roka hranicu 6,5 miliardy EUR.

Kto sú hlavní prepravní hráči v Rumunsku?

Cargus

FAN Courier

Obidvoch týchto prepravcov má Zásielkovňa naimplementovaných či už spoločne, v rámci výhodnej prepravy RO Doručenie na adresu HD (ID dopravcu 4161), alebo samostatne ako RO FAN Courier HD (ID dopravcu 762) či RO Cargus HD (ID dopravcu 590).

Doručovanie do Rumunska so zníženými cenami!

Expandovanie do Rumunska nebolo nikdy jednoduchšie. Zásielkovňa vám navyše teraz ponúka aj výhodné zníženie cien pre dopravcu RO FAN Courier HD (ID dopravcu 762), a to priemerne až o 10% za zásielku aj dobierku.

Zníženie cien za služby doručovania pre tohto dopravcu platí už od dnes 12.4.2021, na základe čoho sme upravili ceny aj v našom Cenníku. Aktualizovaný Cenník nájdete na našej webovej stránke.

Ďalšie dôležité fakty o rumunskom trhu:

  • až 85% Rumunov využilo internet aspoň raz za posledných 12 mesiacov, čo je 16,5 milióna obyvateľov
  • 45% používateľov internetu uskutočnilo aspoň jeden online nákup za posledných 12 mesiacov, čo je 7,4 miliónov potenciálnych zákazníkov aj pre vás
  • 71,9% prenosu online obchodov z platformy 2Performant pochádzalo z  mobilných zariadení, zatiaľ čo  28,1%  pochádzalo z počítačov, t.j. dôležitý je responzívny webový dizajn eshopu
  • priemerný on-line nákup mal v roku 2020 hodnotu 297,4 RON (60,5 EUR), čo môže byť hodnota, ktorá môže slúžiť pre nastavenie akcie „doprava zdarma na objednávku nad 290 RON“
  • väčšina predaja sa realizuje medzi 11:00 – 15:00 na stolnom počítači a na mobilných zariadeniach medzi 20:00 a 22:00 – výhodný čas pre načasovanie newslettrov a reklamy
  • angličtina v e-shopoch nevyhráva, pretože ju ovláda iba cca 35% Rumunov – dominuje materinský rumunský jazyk
  • dobierku preferuje až 90% Rumunov, čo je v porovnaní so Slovákmi (41%) vyše dvojnásobok, takže je dôležité určite ju poskytnúť a vhodne stanoviť jej cenu
  • zákazníci väčšinou akceptujú v košíku cenu prepravy do 20 RON (cca 4 EUR)
  • veľmi obľúbeným spôsobom doručenia sú výdajné miesta a samoobslužné boxy – už dnes máme v Rumunsku vyše 250 vlastných výdajných miest Zásielovne (Coletăria) a do konca roka ich bude vyše 600. Súčasne s partnerom Sameday doručujeme do vyše než 1000 samoobslužných boxov, tzv. easyboxov (prepravca RO Sameday Easy BOX – ID dopravcu 7455).

Veríme, že sme vám priniesli veľa zaujímavých informácií o rumunskom trhu, ktoré vás motivovali k expandovaniu do tejto krajiny. Vďaka našim výhodným a kvalitným riešeniam doručovania, ktoré sú prispôsobené potrebám vašich zákazníkov, tak dnes môže už aj váš e-shop efektívne napredovať.

Vaša Zásielkovňa


Zdieľať:

Rubriky