Blog

Prechádzame na nový widget. Od kedy a aké má výhody?

25. 5. 2021, 10:28

Vážení partneri,

pred nejakým časom sme vás informovali o našej skvelej novinke – novej verzii vyhľadávača výdajných miest v6. Veľmi nás teší, že ste si ho niektorí obratom implementovali do svojho e-shopu a už teraz využívate všetky jeho benefity. Pokiaľ ste tak ešte neurobili, nič sa nedeje, pretože náš nový widget môžete vyskúšať aj hneď po prečítaní ďalších užitočných informácií, ktoré vám práve teraz prinášame.

Prečo si implementovať nový widget vo verzii 6?

Widget v6 je skrátka lepší vo všetkých smeroch – je oveľa výkonnejší než jeho predchádzajúca verzia, je užívateľský prehľadnejší, prináša vždy aktuálny prehľad o všetkých zmenách, ktoré sa zobrazia okamžite a navyše bude „šestka“ (na rozdiel od verzie 5) naďalej aktívne vyvíjaná a zdokonaľovaná na základe spätnej väzby od vás, ktorá nám pomáha widget neustále vylepšovať a na mieru upravovať vašim potrebám.

Ako sme vás už informovali, dôjde tiež k ukončeniu starej verzie v5. K hromadnej transformácii widgetu 5 na novú verziu 6 príde dňa 1. augusta 2021. Dôležitou novinkou je to, že táto zmena nastane automaticky aj vtedy, ak si widget v6 neimplementujete sami, ale v takomto prípade nebudete môcť využívať všetky jeho benefity.

Čo to pre vás znamená a prečo sa vám oplatí prejsť na v6 už skôr?

Nový widget v6 sa vám po spomínanom termíne 1.8.2021 automaticky implementuje do vášho e-shopu, ale s jednou zásadnou zmenou. Pokiaľ si novú verziu 6 neimplementujete sami, tak sa vám a vašim zákazníkom nebudú vo vyhľadávači zobrazovať naše externé výdajné miesta v zahraničí (napríklad u dopravcov Hermes, DHL, ACS apod.). To znamená, že po tom, ako sa vám deaktivuje verzia 5, síce prejdete automaticky na verziu 6, avšak nebudete mať k dispozícii všetky benefity nového widgetu. 

Ak si však widget v6 implementujete sami a najlepšie čo najskôr, získate okamžite všetky výhody a novinky, ktoré v6 prináša! Vďaka tomu budete môcť zákazníkom poskytnúť navyše možnosť širokého výberu výdajných miest, ktoré máme v zahraničí, a to podľa ich vlastných preferencií. A zatiaľ čo vaši zákazníci získajú tisíce nových možností výdajných miest s aktuálnymi informáciami o ich dostupnosti a kapacite, vy môžete pokojne expandovať ďalej.

Aké výhody vám v6 prinesie?
Na vaše prianie: atribút carriers 

Od nasadenia novej verzie widgetu 6 uplynulo ešte len niekoľko týždňov, ale na základe vášho feedbacku smedoň zvládli zapracovať novú funkcionalitu: atribút carriers, pomocou ktorého je možné filtrovať mapu widgetu podľa dopravcu. Vďaka tejto novinke si môže napríklad váš zákazník v Slovinsku pohodlne vyberať výdajné miesta dopravcu DPD.

 

 

Vylepšený filter výdajných miest a Z-BOXov
Vo verzii 6 sa možno jednoduchšie orientovať a filtrovať napríklad aj podľa vzdialenosti alebo dostupnej kapacity výdajných miest, prípadne skryť tie výdajné miesta, ktoré majú v danú chvíľu plno.
 
Okrem toho umožňuje v6 rýchlo a pohodlne vyhľadávať Z-BOXy a ďalšie bezkontaktné výdajné miesta. Získate tak možnosť nastaviť si podmienky zobrazovania Z-BOXov na základe parametrov vašich produktov, tzn. že si budete môcť nastaviť, či daný produkt je alebo nie je vhodný na doručenie do Z-BOXu.
Externé výdajné miesta

Po novom sa môžu vo vyhľadávači zobrazovať aj výdajné miesta našich partnerov, ktoré máme predovšetkým v zahraničí (napríklad u dopravcov Hermes, DHL, ACS apod.). Sieť výdajných miest sa tak rozšíri vašim zahraničným zákazníkom o tisíce nových možností.

24 európskych jazykov

Pridali sme možnosť prepnutia do 24 rôznych európskych jazykov. Vďaka tomu potešíte aj zákazníkov, ktorí nehovoria po slovensky. Môžu si widget prepnúť napríklad do španielčiny!

Optimalizované rozhranie

Vylepšili sme zobrazenia na mobilných zariadeniach a tabletoch. A navyše sme zmenšili nároky widgetu na výkonnosť zariadenia, takže vyhľadávač teraz pracuje oveľa rýchlejšie.

Aký je postup s nasadením nového widgetu?

Záleží od toho, či chcete alebo potrebujete umožniť vo widgete vyhľadávanie aj našich zahraničných externých výdajných miest.

  • V prípade, že áno, widget v6 si implementujte do vášho e-shopového riešenia pomocou knižnice library.js. Technickú dokumentáciu nájdete tu, tipy k implementácii zase na našom blogu.
  • V prípade, že externé výdajné miesta nepotrebujete, môžete si widget 6 implementovať a predsa len začať využívať jeho skvelé benefity, alebo počkáte až do 1. 8. 2021, kedy widget automaticky všetkým prepneme na novú verziu.

Implementácia prebieha najlepšie cez knižnicu library.js. URL adresu zmeňte:

Tip: Pre všetky funkcie, ktoré widget v6 ponúka alebo bude ponúkať, odporúčame používať spomínanú implementáciu cez knižnicu library.js, pretože konfigurátor tieto funkcie nepodporuje.

Čo je ešte dobré vedieť?

Vo verzii 6 nie je možnosť meniť ľubovoľne farby widgetu. Z klientskej sekcie tak zmizne tlačidlo, ktoré viedlo do editora umožňujúceho konfiguráciu farebného nastavenia. Jednotný vzhľad widgetu má za cieľ jednoduché rozpoznanie služby zákazníkom, ak už bude nakupovať v akomkoľvek e-shope.

Ak neurobím nič, čo sa stane 1. 8. 2021?

K dátumu 1. 8. 2021 dôjde k automatickej transformácii widgetu 5 na novú verziu 6. Pokiaľ si dovtedy nestihnete implementovať v6 do vášho e-shopu, začiatkom júla sa vám automaticky zmení, avšak nebudete mať dostupné všetky výhody verzie 6, preto vám odporúčame implementáciu vykonať ešte pred týmto termínom.

Používam predchodcu widgetu JS API. Čo to pre mňa znamená?

Momentálne sa takýmto klientom zobrazuje verzia 5. Od spomínaného dátumu 1. 8. 2021 sa však automaticky začne zobrazovať nová verzia v6, aj keď používate úplne pôvodné zobrazovanie výdajných miest JS API.

 

Ak sa rozhodnete vyskúšať widget v6 už teraz a nečakať na automatické nasadenie do júla, budeme veľmi radi za vašu spätnú väzbu a tipy odoslané na widget@zasilkovna.cz. V prípade, že by ste mali s implementáciou v6 ťažkosti, napíšte nám na naše technické oddelenie na technicka.podpora@zasielkovna.sk a veľmi radi vám pomôžeme.

Sme presvedčení, že výhody novej verzie widgetu oceníte ako vy, tak aj vaši zákazníci. K ich plnému využívaniu vám stačí už iba nainštalovať si novú verziu a nečakať na jej automatické prepnutie. Viac podrobných informácií o widgete v6 a jeho implementácii nájdete aj na tomto odkaze.

Vaša Zásielkovňa


Zdieľať:

Rubriky