Blog

Zmeny v doručovaní do zahraničia

28. 1. 2021, 15:23

Vážení partneri,

máme pre vás dôležité informácie týkajúce sa zmien v doručovaní do zahraničia. Niektorí naši partnerskí prepravcovia nás informovali ohľadom oneskoreného doručenia zásielok v súvislosti s pandemickými opatreniami.

Grécki dopravcovia majú problémy

Náš partnerský dopravca GR ACS HD (ID dopravcu 7770) zápasí s obrovským náporom zásielok, ktoré momentálne nie sú schopní doručiť načas. Toto oneskorenie môže trvať až okolo 10 a viac dní. V niektorých prípadoch zásielky dokonca čakajú niekoľko dní na spracovanie na ich depách, preto to môže vyzerať, že sme pochybili na našej strane. Z toho dôvodu vám odporúčame dočasne prejsť na dopravcu GR Geniki Taxydromiki HD (ID dopravcu 8847), ktorého služby doručovania sú tiež v miernom oneskorení, ale iba v rozmedzí niekoľko zopár dní, a nie týždňov ako je tomu v prípade dopravcu GR ACS. Dopravcov zatiaľ nebudeme prepínať automaticky a ich voľbu nechávame na vaše rozhodnutie.

Situáciu v Grécku ovplyvňuje aj aktuálne prebiehajúci lockdown, na základe ktorého sú ľudia povinní kontaktovať vládu formou SMS v prípade, ak chcú opustiť svoju domácnosť a vyjsť von na rôzne účely.

Doručovanie do Írska

Situácia v Írsku je veľmi podobná – súčasné obmedzenia vyplývajúce z lockdownu sa predĺžili až do 5. marca 2021. Na základe toho nastali oneskorenia aj zo strany dopravcu IE Anpost HD (ID dopravcu 9990). Bohužiaľ, pre Írsko zatiaľ nemáme inú možnosť doručenia, ale momentálne už pracujeme na novom riešení, o ktorom vás budeme včas informovať.

Ďalšie dôležité informácie
  • Estónsko – služba doručenie na adresu EE Omniva HD (ID dopravcu 5060) je aktívna, ale zásielky je možné prevziať len vo vonkajšom prostredí a z bezpečnej vzdialenosti
  • Lotyšsko – služba doručenie na adresu LV Omniva HD (ID dopravcu 5063) je tak isto aktívna, ale rovnako ako v Estónsku možno prevziať zásielky iba vonku
  • Litva – dopravcovia LT Omniva HD (ID dopravcu 5065) a LU Luxemburská pošta HD (ID dopravcu 8125) preposielajú zásielky do najbližšie možného BOXu. Ak je zásielka väčších rozmerov, doručovanie na adresu je možné, ale tiež prebieha prevzatie zásielky len vo vonkajšom prostredí. Vzhľadom na tieto obmedzenia evidujeme oneskorenie v doručovaní.

Ďakujeme za pochopenie,

Vaša Zásielkovňa


Zdieľať:

Rubriky